Най- хубавото нещо е да си всеки ден сред красивата природа

на Добринище

 

            Това сподели директорът на  ДГС- гр. Добринище Благой Кишев пред учениците от клуб "Млад журналист" към местното училище. Развълнувани от първото си интервю, младите публицисти задаваха очаквани и неочаквани въпроси. Господин Кишев им сподели, че харесва работата си като директор. Разбраха за дървесните видове и животните на територията на стопанството, за площта му и най- вече за това, че най- голямата опасност за гората е пожарът.

                В разговора за опасностите в гората стана ясно, че човекът е най- големият враг с неразумното си поведение. Учениците обещаха да почистват отпадъците след излет сред природата и да са добри стопани. Зарадваха се, че предстои да бъдат изградени заслони и места за отдих в планината, както и за предстоящия мотокрос на територията на ДГС- Добринище.

                С  много вълнение  младите журналисти полюбопитстваха за личния живот на г-н Кишев. Разбраха, че е бил добър ученик, че любимите му предмети в училище са били география, история и биология, че първата целувка, която си спомня, е майчината. Много приятен беше моментът на спомените за първите приятели от квартала, в който живее, а така също и за съучениците, които помни по номера и до днес. Разказа им за пакостите на детството си и  за любимия си спорт. Изрази съжаление, че няма свободно време за спортуване и любими занимания.  Директорът им сподели за прекрасните си деца и за това, че в свободното си време помага на съпругата си. Трите думи, с които описа България бяха: " Незаменимо  красива родина".

                Вълнението беше голямо и седмокласниците забравиха да се снимат на директорския стол.  Няма да пропуснат обаче следващия път, защото г-н Кишев ги очаква отново. Първото им интервю обаче ще остане завинаги в спомените им.

Календар

 

Контакти